Over ons

Waar staan wij voor?

Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden
Onze denkwijze is sinds het openen van onze eerste slagerij hetzelfde gebleven:

We garanderen onze klanten producten van superieure kwaliteit.

Om dit te kunnen, houden wij  vast aan ambachtelijke bereidingswijzen en traditionele recepten. We leven in een tijd waar zelfs voormalig ambachtelijke producenten zich richten op verbeteren van efficiency, rendement, methodiek en logistiek. Belangrijke zaken die er echter ook voor zorgen dat waar het écht om draait, uit het oog verloren wordt.
Door sterke focus op onze belangrijkste kernwaarden kunnen wij ons steeds meer onderscheiden.

Genieten, Vakmanschap, Trots, Verantwoordelijk & vooral Creativiteit.

Wij gaan niet voor de beste prijs/kwaliteitverhouding om ‘n inkoper over de streep te halen, wel voor de allerbeste kwaliteit tegen de best mogelijke prijs. Wij tornen niet aan kwaliteit omwille van prijs! Van lekker eten hoor je te kunnen Genieten en alleen dán komt de consument terug. Genieten is voor ons het bereiden van de allerlekkerste producten.

Wij koesteren écht Vakmanschap en realiseren ons dat het opleiden en behouden van goede vaklieden essentieel is voor onze toekomst. De “oude garde” draagt met veel plezier kennis over aan de bevlogen en leergierige nieuwe generatie. Op deze manier borgen we ons Vakmanschap en kunnen we garant blijven staan voor producten van de allerbeste kwaliteit.

We zijn Trots op onze Limburgse “roots”, onze mooie onderscheidende producten, onze productiewijze en bovenal Trots op onze vakkundige slagers, worstmakers, koks en  gepassioneerde werknemers die dagelijks samenwerken en presteren.

Verantwoordelijk staat voor verantwoord ondernemen met oog voor gezondheid en traceerbaarheid.
Naast het verminderen van allergenen, zout en vet betekent Verantwoordelijk voor ons ook dat rendement ondergeschikt is aan smaak en kwaliteit.

Met onze creativiteit onderscheiden we ons pas écht van de rest.
Goed uitziende en lekkere vleeswaren die nog niemand kent, een nog steeds uitdijend en exclusief assortiment salades, een dertigtal soepen in verschillende verpakkingen, nieuwe vlees in saus gerechten, ambachtelijke minipasteitjes en complete maaltijden om er een paar te noemen.Stuk voor stuk onderscheidend, bedacht en uitgewerkt in de keuken van Van Melik.
De kopieën van onze grootste successen zijn inmiddels ontelbaar geworden en samen met ons zijn onze afnemers onverminderd trots om het origineel in huis te hebben.