Geschiedenis

Ons verhaal begint in 1938. De vader van voormalig eigenaar Jef van Melik opent in dat jaar zijn eerste ambachtelijke slagerij in het dorpje Treebeek in Zuid-Limburg. Superieure kwaliteit van de producten en vakmanschap staan centraal en door de jaren heen worden er meerdere succesvolle vestigingen geopend onder de naam: Slagerij Van Melik..

Vanuit deze kwaliteitsslagerijen is in 1996 het zeer succesvolle broodjesconcept “Bufkes” ontstaan en steeds verder uitgebreid. Inmiddels zijn er meer dan 38 Bufkes vestigingen, die dagelijks zijn gasten van niet alleen de lekkerste belegde broodjes maar ook van salades, soepen, maaltijden, koffie specialiteiten en zoetwaren voorziet.

In 1989 kwam er een productiekeuken in Heerlen voor het bereiden van de vleeswaren, salades en maaltijden, onder de naam Foodproduktie B.V.
Sinds 2014 gaat Foodproduktie B.V. verder onder de naam:
 

Van Melik, Meester in Vleeswaren, Salades en Maaltijden is sinds 1989 een betrouwbare leverancier van ambachtelijke en kwalitatieve vleeswaren, salades en maaltijden. Onze gemotiveerde en kundige medewerkers produceren op ambachtelijke wijze in een moderne IFS gecertificeerde productieomgeving.

Voor alle producten geldt dat rendement en efficiency belangrijk zijn maar dat deze absoluut ondergeschikt zijn aan de smaak en consistentie van een product. Echt kunnen genieten van mooie onderscheidende producten is voor ons het allerbelangrijkst! Gebakken is echt gebakken, gerookt is echt gerookt en wij laten ons nooit verleiden tot productiemethoden die ten koste gaan van de smaak en/of beleving van ons product.

Onze mensen zijn continue bezig met het verbeteren van onze producten en het vertalen van trends in de markt naar productinnovaties. Ons creatieve team van vakmensen lukt het keer op keer weer om verrassende en smaakvolle producten te ontwikkelen.

Bedrijfsovername 2017
In 2017 heeft Jef Van Melik na ruim 45 jaar het door hem opgerichte bedrijf Van Melik Food Groep overgedragen aan zijn directie- en managementteam en twee externe aandeelhouders.

Charles Sampers, Marcel Maas en Patrick Dreezens zullen als statutaire directie het bestuur vormen van Van Melik Food Groep. Samen met Peter en Paul Krekels is met de overname de continuïteit gewaarborgd.


De directie van links naar rechts (Marcel Maas, Charles Sampers en Patrick Dreezens)